wild
Vers grof wild in het seizoen
Vogels die in het wild leven en door de mens geschoten mogen worden, behoren tot het vederwild. Sommige van deze vogels worden ook in volières gekweekt. Voorbeelden van vederwild zijn wilde eend, wilde gans, wilde duif, fazant, patrijs en kwartel. De kleur en de structuur van het vlees van vederwild verschillen naar gelang de leeftijd en de voeding van de vogel en of hij in een volière werd gehouden of in het wild leefde. Vergeleken met vogels die in het wild leven, is het vlees van vederwild dat in volières wordt gehouden minder stevig en heeft het minder smaak. Patrijs bijvoorbeeld zit boordevol smaak en het vlees van wilde duif is bijzonder mals.
Vetarm, fijnvezelig, met een stevige textuur en een rode, roodbruine of typische gevogeltekleur: wild heeft enkele specifieke kenmerken. Het lage vetgehalte valt te verklaren door het feit dat de dieren in het wild heel erg actief zijn. Bovendien bestaat het vet tot 65% uit belangrijke onverzadigde vetzuren, waaronder de uiterst heilzame omega 3-vetzuren. De vele eiwitten maken het vlees ook licht verteerbaar. Daarnaast is wild rijk aan vitamines, mineralen en sporenelementen. Zo is het een bijzonder goede bron van ijzer, zink, selenium en vitamine B12.
Divers assortiment
-
- Hert
- Zwijn
- Duif
- Gans
- Fazant
- Konijn
- Eend